PULPECIKI Z CIECIERZYCY

Obiad na piątkę! 🙂

Składniki:

  • 400g ciecierzycy
  • 240g kukurydzy
  • 150g maki z ciecierzycy
  • 1 pęk natki pietruszki
  • Przyprawy: garam masala, sól himalajska, galangal

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę namocz przez noc, a następnie ugotuj do miękkości.
  2. Ostudzoną ciecierzycę zblenduj, po czym wymieszj z pozostałymi składnikami.
  3. Z powstałej masy uformuj pulpeciki, które piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.

Podawaj z ulubionymi dodatkami!

Kalorie:

Całość (40 pulpecików) – ok. 2290kcal

1 pulpecik – ok. 57kcal



3 thoughts on “PULPECIKI Z CIECIERZYCY”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *