DESER Z GALARETKAMI I PUDDINGIEM CHIA

Lekki i kolorowy deser na ciepłe dni!

Owocowe galaretki i pyszny pudding z niezastąpionych chia – czego chcieć więcej? 🙂

Składniki:

  • galaretka cytrynowa bio
  • galaretka truskawkowa bio
  • 2 garśce winogron
  • 6 łyżek chia
  • 1 szklanka mleka ryżowego
  • 2 łyżeczki masła migdałowego

Przygotowanie:

  1. Galaretkę truskawkową przygotuj według instrukcji na opakowaniu, rozlej do 2 słoiczków odstaw do wystygnięcia oraz stężenia.
  2. Następnie do słoiczka włóż warstwę winogron i kolejną galaretkę cytrynową – całość schodź.
  3. Na koniec dodaj wcześniej namoczone w mleku chia oraz wnogrona, całość polej masłem orzechowym.

Kalorie:

Całość (2 desery) – ok. 910kcal

1 deser – ok. 455kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *