DESER Z MUSEM KAKAOWYM I LODAMI

Nie ma nic lepszego, niż deser na śniadanie! A szczególnie taki ze sporą dawką białka 🙂

Składniki:

Mus kakaowy

  • 250g tofu
  • pół szklanki mleka ryżowego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 2 łyżki kakao

Lody

  • 1 banan
  • 2 garście mrożonych malin
  • pół szklanki mleka ryżowego

Dodatki

  • kawałek ananasa
  • trochę granatu
  • granola
  • wegańska czekolada kokosowa

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na mus kakaowy dokładnie ze sobą zblenduj i przełóż na spód słoiczków, na nim poukładaj kawałki ananasa.
  2. Następnie zblenduj wszystkie składniki na lody i również przełóż je do słoiczków, jako kolejna warstwa.
  3. Na koniec wylej pozostałą część musu kakaowego, całośc posyp granatem, granolą i na wierzchu ułóż czekoladę.

Kalorie:

Całość (2 duże desery) – ok. 1595kcal

1 duży deser – ok. 798kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *