MAKARON Z SOSEM KOPERKOWYM I PIECZONĄ MARCHEWKĄ

Trochę kombinacji… trochę prostoty i tadam! Obiad gotowy 🙂

Składniki:

  • 300g makaronu konjac spaghetti
  • Garść nerkowców
  • 1 pęk koperku
  • 3 łyżki passaty pomidorowej
  • 1 łyżeczka oleju z nasion marchwii
  • 1 łyżeczka masła z nerkowców
  • 2 marchewki
  • Pestki dyni
  • Przyprawy: sól himalajska

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj we wrzącej wodzie (około 5 minut) i odcedź.
  2. Nerkowce zblenduj z koperkiem, olejem, passatą i solą.
  3. Gotowy sos wymieszaj z makaronem.
  4. Masło orzechowe wymieszaj z 2 łyżkami wod, marchwkę pokrój na kawałki, a następnie wymieszaj w maśle orzechowym – piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (około 15 minut).
  5. Gotowy makaron wyłóż na talerz, posyp plasterkami pieczonej marchewki, koperkiem i pestkami dyni.

Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 400kcal

1 porcja – ok. 200kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *