WARSTWOWY DESER Z OWSIANKĄ

Bo na śniadanie najlepiej smakuje deser!

Składniki:

  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki chia
  • 2 łyżeczki syropu z agawy
  • 1 szklanka mleka ryżowego
  • trochę winogron
  • pół banana
  • 3 łyżki jogurtu konopnego
  • pół łyżeczki musu kokosowego
  • kilka rodzynek
  • 2 kostki raw czekolady cynamonowej

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane wymieszaj z połową szklanki mleka ryżowego oraz łyżeczką syropu z agawy i odstaw na kilka godzin do lodówki, aż płatki wchłonął płyn.
  2. Nasiona chia namocz w pozostałej połowie mleka ryżowego również z łyżeczka syropu z agawy.
  3. Na spód słoiczka wyłóż kolejno warstwę z płatków owsianych, winogrona i warstwę chia.
  4. Na warstwie chia poukładaj plastry banana, po czym nałóż jogurt konopny.
  5. Całość posyp rodzynkami, musem kokosowym i udekoruj czekoladą.

Kalorie:

Całość (1 duży deser) – ok. 690kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



2 thoughts on “WARSTWOWY DESER Z OWSIANKĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *