KASZTANOWA GRANOLA BEZ PIECZENIA

Szybka w przygotowaniu granola, która składa się jedynie z kilku produktów!

Słodka i pożywna. Stanowi idealny dodatek do mleka lub smoothie bowl 😉

Składniki:

  • 200g płatków kasztanowych
  • garść orzechów włoskich
  • 150g daktyli
  • 3 łyżki soku pomarańczowego
  • żurawina słodzona sokiem jabłkowym
  • nerkowce

Przygotowanie:

  1. Daktyle zblenduj na mus z sokiem pomarańczowym.
  2. Płatki kasztanowe i orzechy pokrusz i wymieszaj dokładne z musem daktylowym, aż powstanie zbita masa.
  3. Masę podziel na mnejsze kawałki, a następne wymieszaj je z żurawiną i nerkowcami.

Kalorie:

Całość (8 porcji) – ok. 1780kcal

1 porcja – ok. 223kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *