MAKARON Z SOSEM Z NERKOWCÓW I WEGAŃSKIM SALAMI

Uwielbiam wegańskie odpowiedniki produktów uwielbianych przez tłumy! Takim produktem jest salami i… nie zawaham się stwierdzić, że jest lepsze, niż to oryginalne! 🙂

Dzisiaj wegańskie salami pełni rolę „mięsnego” dodatku do kremowego makaronu!

Składniki:

  • 400g makaronu kukurydzianego spaghetti
  • 3 garście nerkowców
  • 6 łyżek płatków drożdżowych
  • 1 szklanka mleka ryżowego
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • wegańskie salami

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.
  2. Nerkowce namocz przez kilka godzin, następnie odcedź i zblenduj z mlekiem, czosnkiem, przyprawami i płatkami drożdżowymi.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulkę, wmieszaj w sos nerkowcowy.
  4. Gotowy makaron wymieszaj z sosem, całośc pogrzej i podaj z pokrojonym salami.

Kalorie:

Całość (4 porcje) – ok. 2450kcal

1 porcja – ok. 613kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *