OMLET Z MĄKĄ WYSOKOBŁONNIKOWĄ I FIGAMI

Omlety… to mój sposób na słodkości, gdy nie chce mi się rozkręcać piekarnika i piec ciasta!

Składniki:

Omlet

Dodatki

  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 1 łyżeczka karobu
  • 2 łyżki mleka ryżowego
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • Borówki
  • Kruszone ziarna kakao
  • Suszone figi
  • masło kokosowe

Przygotowanie:

  1. Olej rozgrzej na patelni, pozostałe składniki zblenduj na gładką masę i wylej na patelnię – omlet smaż z obu stron.
  2. Awokado zblenduj z mlekiem ryżowym, miodem i karobem – gotowy omlet posmaruj powstałym musem.
  3. Podawaj z borówkami, suszonymi figami, ziarnami kakao i masłem kokosowym.

Kalorie:

Całość (1 duży omlet) – ok. 780kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *