WEGAŃSKI TWAROŻEK Z OWOCAMI

Lekki, jak piórko… rozpływający się w ustach… i na dodatek z letnimi owocami!

Brzmi jak deser idealny? 🙂

Składniki:

  • 2 kotki tofu
  • sok z połowy cytryny
  • 1 dojrzały banan
  • ¾ szklanki mleka ryżowego z wanilia
  • sezonowe owoce

Przygotowanie:

  1. Tofu wraz z sokiem z cytryny, bananem oraz mlekiem zblenduj.
  2. Gotowy twarożej przełóż do miseczki i podaj z sezonowymi owocami.

Kalorie:

Całość (4 porcje) – ok. 1250kcal

1 porcja – ok. 313kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *