GRANOLA Z FIGAMI I CYTRYNĄ

Na szybkie śniadanie, deser, a może nawet kolację?! Uwielbiam! Granola bez pieczenia, a tym razem ze słodkimi figami 🙂

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Figi namocz, a następnie zblenduj na mus (jeżeli są twarde możesz dodać troszkę świeżo wyciskanego soku pomarańczowego).
  2. Płatki owsiane lekko zmiksuj, a następnie połącz z musem figowym i sokiem z cytryny.
  3. Tak przygotowaną granolę przechowuj w lodówce.

Kalorie:

Całość (5 porcji) – ok. 845kcal

1 porcja – ok. 169kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *