KOKOSOWY TOFURNIK Z MUSEM MANGO

Ciasto numer 1 tego miesiąca! Jest obłędnie delikatne i gładkie! Do tego ta wyważona słodycz i wyjątkowo dojrzałe mango! Po prostu rozpływa się w ustach! Jedząc to ciasto wierzę, że wegańskie nie tuczy 😉

Składniki:

Spód

  • 6 łyżek płatków żytnich
  • 2 łyżki musu kokosowego
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 3 łyżki soku jabłkowego

Masa

  • 300g tofu naturalnego
  • 3 łyżki ksylitolu
  • stała część mleczka kokosowego (z 1 puszki)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Dodatki

  • 1 mango
  • 2 figi

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na spód dokładnie ze sobą zblenduj, po czym wyłóż na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia) i piecz około 15 minut.
  2. Wszystkie składniki na masę zblenduj na gładko, a następnie wyłóż na podpieczony spód i piecz około 40 minut w 170 stopniach.
  3. Gotowe ciasto po wystudzeniu polej musem mango i udekoruj kawałkami fig.

Kalorie:

Całość (8 kawałków) – ok. 2310kcal

1 kawałek – ok. 385kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *