MAKARON GRYCZANY Z SOCZEWICĄ I KREMOWYM SOSEM

Danie idealne, żeby wrzucić do pojemnika i zabrać je do pracy.

Nawet po odgrzaniu nie traci na smaku 🙂

Składniki:

  • 500g makaronu gryczanego rurki
  • 250g czerwonej soczewicy
  • 1 brokuł
  • kawałek dyni
  • 3 łyżki słonecznika
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szklanki mleka ryżowego
  • 4 łyżki płatków drożdżowych
  • przyprawy: sól himalajska, majeranek
  • pestki dyni

Przygotowanie:

  1. Makaron i soczewicę ugotuj.
  2. Kawałki dyni oraz brokuła upiecz w piekarniku (180 stopni/15 minut).
  3. Namoczony wcześniej słonecznik zblenduj z czosnkiem, płatkami drożdżowymi, przyprawami oraz mlekiem ryżowym.
  4. Wszystkie składniki połącz ze sobą, gotowe danie posyp pestkami dyni.\

Kalorie:

Całość (6 porcji) – ok. 3430kcal

1 porcja – ok. 572kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *