JAGLANY DESER MONTE

Delikatny, kremowy i zdrowy deser monte!

Składniki:

  • 200g kaszy jaglanej
  • 3 banany
  • 1 litr mleka ryżowego
  • 5 łyżek kakao
  • wanilia
  • 4 łyżki ksylitolu
  • orzechy laskowe

 

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglana opłucz dokładnie i ugotuj w 800 ml mleka z dodatkiem wanilii i ksylitolu.
  2. Ostudzoną kaszę zblenduj na gładki krem.
  3. Banany zblenduj z kakao oraz 200 ml mleka ryżowego.
  4. Na przemian do kubeczka wyłóż krem jaglany i mus kakaowy, całość udekoruj orzechami laskowymi.

Kalorie:

Całość (3 desery) – ok. 2150kcal

1 deser – ok. 717kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *