JESIENNA GRANOLA

Uwielbiam domową granolę! Robię ją kilka razy w miesiącu, w takich ilościach, że zajadam się nią przy okazji każdego śniadania oraz deseru!

Do smoothie bowl, deserów, mleka oraz jogurtu!

Składniki:

  • 200g płatków owsianych
  • 4 łyżki słonecznika
  • 4 łyżki pestek dyni
  • 200g orzechów laskowych
  • 5 łyżek lnu
  • 300g moreli suszonych
  • 8 łyżek kaszy gryczanej niepalonej
  • przyprawy: kardamon, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

  1. W misce wymieszaj płatki owsiane, słonecznik, pestki dyni, posiekane orzechy laskowe, len, przyprawy oraz miód.
  2. Powstałą mieszankę wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez około 20 minut w 180 stopniach (w między czasie przemieszaj 2 razy).
  3. Upieczoną mieszankę wymieszaj z posiekanymi morelami i kaszą gryczaną.

Kalorie:

Całość (13 porcji) – ok. 3850kcal

1 porcja – ok. 296kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *