KUKURYDZIANE BABECZKI Z JABŁKIEM I PRZYPRAWAMI KORZENNYMI

Szybki i lekki deser na jesienny dni 🙂

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 duże jabłka
  • 4 łyżki ksylitolu
  • pół szklanki mleka ryżowego
  • 7 łyżek mąki kukurydzianej
  • kilka orzechów laskowych
  • przyprawy: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z mlekiem , przyprawami, ksylitolem i mąką.
  2. Do powstałej masy dokładnie wmieszaj pokrojone w bardzo drobną kostkę jabłka.
  3. Masę przełóż do foremek, na wierzch każdej wyłóż orzechy laskowe i piecz około 25 minut w 180 stopniach.

Kalorie:

Całość (15 babeczek) – ok. 810kcal

1 babeczka – ok. 54kcal



1 thought on “KUKURYDZIANE BABECZKI Z JABŁKIEM I PRZYPRAWAMI KORZENNYMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *