SPAGHETTI Z WEGAŃSKIM MIELONYM Z KALAFIORA

Jak urozmaicić sobie zwyczajny makaron? Niezwyczajnym kalafiorem! 🙂

Składniki:

  • 500g makaronu kukurydzianego spaghetti
  • 1 kalafior
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 500g pieczarek
  • 500ml passaty pomidorowej
  • słonecznik
  • świeża bazylia
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka wędzona, sos sojowy

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i wyłóż na talerze.
  2. Na patelni podsmaż cebulkę oraz czosnek, następnie dodaj posiekany pieczarki i przyprawy – całość podduś.
  3. Następnie na patelnię dodać zblendowanego kalafiora oraz sos sojowy i całość podsmaż.
  4. Dodaj passatę pomidorową oraz posiekaną bazylię, po kilku minutach gotowy sos wyłóż na makaron.
  5. Gotowe danie udekoruj świeżymi listkami bazylii oraz słonecznikiem.

Kalorie:

Całość (5 porcji) – ok. 2410kcal

1 porcja – ok. 482kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *