KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM I MANGO

Składniki:

Ciasteczka

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • 1 banan
  • 3 łyżki masła orzechowego

Krem

  • 100g kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka ryżowego
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 3 łyżki nerkowców
  • mango

Przygotowanie:

  1. Banana zblenduj, po czym wymieszaj wszystkie składniki na ciastka – wyrób ciasto
  2. Z gotowego ciasta uformuj kuleczki, które następnie spłaszcz i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (15/20 minut).
  3. Kaszę jaglaną opłucz dwukrotnie, a następnie ugotuj do miękkości w mleku z dodatkiem ksylitolu.
  4. Ugotowaną kaszę zblenduj z nerkowcami i tak powstały krem nałóż na ciastka, przykryj kolejnym ciastkiem.
  5. Na wierzchu każdego ciastka wyłóż odrobinę kremy i drobno pokrojone mango.

Kalorie:

Całość (10 ciasteczek) – ok. 2310kcal

1 ciasteczko – ok. 231kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *