OWOCOWY BOWL Z WEGAŃSKIM BIAŁKOWYM TWAROŻKIEM

Dawka witamin i białka na śniadanie? Bardzo proszę! Zdrowo i kolorowo 🙂

Składniki:

Twarożek

  • 1 kostka tofu naturalnego
  • 1 łyżka białka roślinnego raw
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 3 łyżki mleka migdałowego

Dodatki

  • banan
  • mandarynka
  • mango
  • kaki
  • orzechy nerkowca
  • masło z nerkowców

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na twarożek zblenduj dokładnie.
  2. Twarożek wyłóż na talerz z pozostałymi dodatkami.

Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 1350kcal

1 porcja – ok. 675kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *