WYTRAWNA TARTA WARZYWNA Z FARSZEM Z TOFU

Składniki:

Ciasto

  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki tahini
  • 4 łyżki ciepłej wody
  • szczypta soli

Farsz

  • 1 kostka tofu naturalnego
  • 6 łyżek mleka sojowego
  • 3 łyżki kukurydzy
  • kilka różyczek brokuła
  • czerwona papryka
  • pomidorki koktajlowe
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą, wyrób ciasto, a następnie wyłóż je do foremek.
  2. Tofu zblenduj z mlekiem sojowym oraz przyprawamy. Dodaj warzywa i całość wymieszaj.
  3. Tak powstały farsz nałóż na wcześniej przygotowane foremki, udekoruj połówkami pomidorków.
  4. Tatry piecz około 20 minut w temperaturze 185 stopni.

Kalorie:

Całość (6 tart) – ok. 1660kcal

1 tarta – ok. 277kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *