CZOSNKOWY TWAROŻEK ZE SŁONECZNIKA

A’la twarożek, a na pewno świetna czosnkowa pasta!

Sycąca, pełna witamin i minerałów 🙂

Składniki:

  • 10 łyżek słonecznika łuskanego
  • ½ szklanki mleka ryżowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kawałek czerwonej cebuli
  • szczypiorek
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Słonecznik, mleko, czosnek, sok z cytryny oraz przyprawy zblenduj.
  2. Następnie wmieszaj posiekany koperek oraz cebulkę.
  3. Na koniec schłodź w lodówce.

Kalorie:

Całość (10 porcji) – ok. 680kcal

1 porcja – ok. 68kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *