KOLOROWA OWSIANKA

Przerwa międzyświąteczna sprzyja celebracji jednego z moich ulubionych posiłków – śniadania!

A nic nie smakuje lepiej niż ciepła owsianka z dodatkiem świeżych owoców!

Składniki:

  • 8 łyżek płatków owsianych
  • 1 łyżka zmielonego lnu
  • 2,5 kubka mleka ryżowego
  • 2 garście borówek
  • 2 mandarynki
  • 2 daktyle
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • daktyle w surowej czekoladzie

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane wymieszaj z lnem, zalej mlekiem i ugotuj.
  2. Gotową owsiankę przełóż do miseczek i udekoruj owocami, daktylami w surowej czekoladzie oraz daktylami świeżymi wypełnionymi masłem orzechowym.

Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 1255kcal

1 porcja – ok. 627kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *