TAGIATELLE Z BOCZNIAKAMI I SOSEM Z TAHINI

Na szybko, zdrowo i smacznie!

Składniki:

  • 200g makaronu tagiatelle ze szpinakiem
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • 2 marchewki
  • 250g boczniaków
  • ¾ szklanki mleka owsianego
  • 1 łyżka tahini
  • 2 łyżki płatków drożdżowych
  • szczypiorek
  • orzechy nerkowca
  • przyprawy: sól, harissa

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż marchew pokrojoną w słupi oraz boczniaki – całość przypraw.
  3. W kubku wymieszaj mleko, płatki drożdżowe i tahini, które następnie dodaj na patelnię wraz z makaronem.
  4. Całość smaż jeszcze kilka minut, a następnie podaj ze szczypiorkiem i nerkowcami.

Kalorie:

Całość (3 porcje) – ok. 1245kcal

1 porcja – ok. 415kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *