ZUPA Z PIECZARKAMI I RYBĄ

Delikatna zupa na chłodne dni!

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 0,5kg pieczarek
  • 2 filety z pstrąga łososiowego
  • 1 szklanka mleka owsianego
  • 500g makaronu pełnoziarnistego świderki
  • natka pietruszki
  • przyprawy: suszone warzywa „jarzynka”, sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.
  2. Zagotuj 4 litry wody, dodaj przyprawy, obrane i posiekane warzywa oraz rybę pokrojoną w kawałki – całość gotuj na małym ogniu około 40 minut.
  3. Po tym czasie do zupy dodaj mleko, na talerze przełóż makaron oraz ugotowaną zupę – całość posyp natką.

Kalorie:

Całość (8 porcji) – ok. 2485kcal

1 porcja – ok. 311kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *