KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI I BANANAMI

Kruche ciasta to mój ulubiony rodzaj słodkości 🙂 Dlatego robię je często, w różnej konfiguracji, a dzisiaj w wersji jagodowej z bananami.

Składniki:

Ciasto

  • 2 łyżki mąki bananowej
  • 2 łyżki mąki z sorgo
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 2 banany
  • 1 duża łyżka masła orzechowego

Dodatki

  • 1 szklanka jagód
  • 1 banan

Przygotowanie:

  1. Mąki połącz ze zblendowanymi bananami i masłem orzechowym.
  2. Wyrób ciasto, a następnie jego większą część wyłóż na spód formy.
  3. Na ciasto wyłóż jagody oraz banana pokrojonego w plastry.
  4. Na wierzch wyłóż pozostałą część ciasta w formie kruszonki.

Kalorie:

Całość (12 kawałków) – ok. 1140kcal

1 kawałek – ok. 95kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



3 thoughts on “KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI I BANANAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *