MAKARON Z FASOLI ADZUKI Z JACKFRUITEM

Niebanalny makaron z niebanalnym sosem z jackfruita!

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu z fasoli adzuki
  • 250 g passaty pomidorowej
  • 1 opakowanie sosu spaghetti z jackruita
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • natka pietruszki
  • pestki dyni

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, następnie wrzuć zawartość torebek do przygotowania sosu.
  3. Całość podsmaż przez kilka minut, następnie dodać passatę i całość zagotuj.
  4. Ugotowany makaron podaj z sosem, pestkami dyni i natką pietruszki.

Kalorie:

Całość (4 porcje) – ok. 1300kcal

1 porcja – ok. 325kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *