OWSIANKA Z KARMELIZOWANYMI JABŁKAMI

Owsianka to moje ulubione śniadanie, a czasem nawet kolacja 😉

Ostatnio uwielbiam wersję z jabłkami i orzechami!

Składniki:

  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka ryżowego
  • 1 mały banan
  • 1 małe jabłko
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • trochę cynamonu
  • 1 łyżeczka pestek dyni
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • kilka orzechów pecan

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane wymieszaj ze zgniecionym bananem i mlekiem – całość zagotuj.
  2. Jabłka pokrój w plastry i karmelizuj na rozgrzanej patelni z dodatkiem syropu z agawy oraz cynamonu.
  3. Gotową owsiankę podaj z jabłkami, orzechami, pestkami dyni i masłem orzechowym.

Kalorie:

Całość (1 duża porcja) – ok. 705kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *