PLACUSZKI Z MĄKĄ SORGO

Idealne na śniadanie lub deser!

Składniki:

  • 3 jajka
  • pół szklanki mleka sojowego
  • 1/2 szklanki mąki z sorgo
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • sos: pół banana, 1 łyżka kakao, 1/4 szklanki mleka ryżowego
  • 2 łyżki granoli domowej
  • 1 pomarańcza
  • trochę winogron

Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z mlekiem, solą oraz mąką – na rozgrzanym oleju usmaż placuszki z obu stron.
  2. Wszystkie składniki na sos zblenduj, polej nim usmażone placuszki.
  3. Całość posyp domową granolą i ulubionymi owocami.

Kalorie:

Całość (3 porcje) – ok. 885kcal

1 porcja – ok. 295kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *