BABECZKI MARCHEWKOWO – JABŁKOWE Z MĄKĄ MIGDAŁOWĄ

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 spore jabłko
  • 2 banany
  • 3 jajka
  • pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 3 łyżki mąki migdałowej
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • cynamon
  • garść rodzynek

Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj razem z bananami.
  2. Obrane marchewki oraz jabłko rozdrobnij malakserem lub zetrzyj na tarce.
  3. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, masę przełóż do foremek.
  4. Babeczki piecz około 25 minut w 180 stopniach.

Kalorie:

Całość (15 babeczek) – ok. 1150kcal

1 babeczka – ok. 77kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *