BUDYŃ JAGLANY Z MANGO I WANILIĄ

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
  • 350ml mleka sojowego
  • wanilia
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 mango
  • 4 kostki czekolady gorzkiej
  • garść orzechów włoskich
  • 2 łyżki musu kokosowego

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną opłucz dwukrotnie, a następnie ugotuj w mleku z dodatkiem wanilii i syropu z agawy.
  2. Ugotowaną kaszę zblenduj na gładki krem i przełóż do miseczek.
  3. Gotowy budyń podaj ze świeżym mango, pokruszoną czekoladą, orzechami włoskimi i musem kokosowym.

Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 1160kcal

1 porcja – ok. 580kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *