DOMOWY BUDYŃ MIGDAŁOWY

Na zimne, deszczowe dni nie ma nic lepszego niż domowy budyń!

Składniki:

Budyń

  • 0,5l mleka ryżowego
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżki mąki migdałowej
  • 1 łyżka syropu z agawy

Dodatki

  • 2 garście mrożonych wiśni
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • migdały
  • nerkowce
  • gorzka czekolada
  • 1 banan

Przygotowanie:

  1. W szklance mleka dokładnie wymieszaj mąki, resztę mleka zagotuj.
  2. Do gotującego się mleka dodaj mieszankę ze szklanki, gotuj jeszcze przez 2 minuty cały czas energicznie mieszając.
  3. Wiśnie podgrzej na patelni z dodatkiem syropu z agawy, do momentu aż puszczą sok i staną się miękkie.
  4. Gotowy budyń podaj z wiśniami, plastrami banana, orzechami oraz pokruszoną czekoladą.

Kalorie:

Całość (2 duże porcje) – ok. 1100kcal

1 porcja – ok. 550kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



1 thought on “DOMOWY BUDYŃ MIGDAŁOWY”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *