WANILIOWY BUDYŃ JAGLANY Z WIŚNIAMI I GORZKĄ CZEKOLADĄ

Moje ostatnie uzależnienie – budynie! Na śniadanie, na podwieczorek – mogę je jeść codziennie i na każdy posiłek!

A możliwości kombinacji smakowych nie ma końca…. co powiecie na wiśnie z czekoladą?

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
  • trochę miąższu z laski wanilii
  • 1 szklanka mleka ryżowego
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • nerkowce
  • wiśnie
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • gorzka czekolada

Przygotowanie:

  1. Kaszę wypłucz w wodzie, a następnie ugotuj do miękkości.
  2. Ostudzoną kaszę zblenduj z wanilią, syropem z agawy oraz mlekiem ryżowym.
  3. Na patelni karmelizuj mrożone wiśnie z dodatkiem syropu klonowego.
  4. Gotowy budyń podaj z wiśniami, nerkowcami oraz kawałkami gorzkiej czekolady.

Kalorie:

Całość (2 porcje) – ok. 830kcal

1 porcja – ok.  415kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



2 thoughts on “WANILIOWY BUDYŃ JAGLANY Z WIŚNIAMI I GORZKĄ CZEKOLADĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *