MAKARONOWE MUSZLE NIEŹLE NAFASZEROWANE

Składniki:

  • opakowanie makaronu muszle
  • 200g szpinaku świeżego
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka czerwona
  • 200g pomidorków koktajlowych
  • 2 kostki tofu naturalnego
  • 3 łyżki płatków drożdżowych
  • pół szklanki mleka sojowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona
  • do podania: brokuł

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.
  2. Na rozgrzanej patelni podsmaż paprykę pokrojoną w kostkę, wraz z czosnkiem, pomidorkami oraz spzinakiem.
  3. Całość dopraw, a następnie dodaj sos ze zblendowanego tofu, płatków drożdżowych oraz mleka.
  4. Podgrzanym farszem wypełnij muszle, które według uznania możesz zapiec w piekarniku.
  5. Gotowy makaron podawaj z brokułem.

Kalorie:

Całość (4 porcje) – ok. 2250kcal

1 porcja – ok. 563kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *