PAPRYKI FASZEROWANE PO WEGAŃSKU

Składniki:

  • 6 papryk czerwonych
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 180 g tofu wędzonego
  • 240 g groszku konserwowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki słonecznika
  • 250 g passaty pomidorowej
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglana opłucz i ugotuj.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, po czym wszystkie składniki wraz z przyprawami wymieszaj.
  3. Papryki przekrój na połówki, wydrąż gniazda nasienne i nałóż do środka farsz.
  4. Papryki zapiecz w piekarniku (20 minut / 185 stopni).

Kalorie:

Całość (6 porcji) – ok. 1950kcal

1 porcja – ok. 325kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *